Warsztaty pesachowe w JCC
W środę, 1 kwietnia 2015 o godzinie 18:00 JCC Warszawa (ul. Chmielna 9a) zaprasza na pesachowe warsztaty kulinarne. Podczas warsztatów nauczymy się jak robić tradycyjne kule macowe i wegański rosół, a także poznamy kilka sztuczek jak pysznie gotować bez chamecu* czyli niekoszernych na Pesach produktów. Będzie to świetna okazja by wspólnie upiec bezglutenowe ciasto.
Prowadzenie: Maria Niziołek
Koszt: 25 zł (członkowie JCC 15 zł)
Zapisy: biuro@jccwarszawa.pl
Liczba miejsc ograniczona!
*Chamec to wszystkie produkty, które zawierają przynajmniej jedno z pięciu zbóż (żyto, owies, pszenica, jęczmień, orkisz) oraz zakwas. Żydzi aszkenazyjscy w czasie święta nie jedzą także tzw. kitnijot czyli kukurydzy, ryżu, prosa oraz warzyw strączkowych.